"Wierzę w makaron Agnesi"
Osvaldo Martini, znany jako Braccioforte, urodził się w 1945 roku w Oneglia (Imperia).
Absolwent Instytutu hotelarskiego w Rzymie, swoją karierę rozpoczął w Capannina Di Franceshi w Forte dei Marmi. W 1972 roku Osvaldo Martini i jego towarzyszka życia oraz szef kuchni Rosanna postanowili przekształcić rodzinną tratorię w restaurację wysokiej klasy.
Dania w restauracji Ristorante Chez Braccioforte to kwintesencja podróży, doświadczeń Osvaldo oraz jego rodzinnej tradycji, która już od 1892 roku przygotowywała dania bazując na tradycyjnej kuchni liguryjskiej. Restauracja oferuje proste, tradycjne dania, których głównymi bohaterami są świeże ryby oraz pozostałe składniki pochodzące z lokalnych upraw.
Dla Braccioforte ważna jest jakość każdego składnika, dlatego wybiera Agnesi, sam również kupuje ryby, na tradycyjnym targu w Imperri, który znajduje się w pobliżu restauracji.