Agnesi, włoski makaron w całym tego słowa znaczeniu
Po prostu to co najlepsze: smak ziarna, żółty kolor słońca i świetna sprężystość po ugotowaniu w 100 różnych kształtach opracowanych tak, aby zaspokoić gusta najbardziej wymagających konsumentów. Obecnie pod przewodnictwem rodziny Colussi, pasta Agnesi wyróżnia się tymi samymi walorami, które uczyniły ją sławną na całym świecie.
POSZUKIWANIA
Selekcja zaczyna się tam, gdzie rosną najlepsze kłosy. Agnesi używa najwięcej pszenicy Kronos uprawianej na rozległych równinach zachodniej Ameryki, gdzie dzięki idealnym warunkom klimatycznym można zagwarantować stałą, wysoką jakość surowca. To wyjątkowa pszenica, charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem wysokim stopniem zawartości białka.
POWOLNE SUSZENIE
Semolina mieszana we własnym młynie, jedyna w swoim rodzaju receptura, doświadczenie Agnesi, powolne suszenie jak nakazuje tradycja (12 godzin powolnego suszenia dla Spaghetti Agnesi), wszystko to jest fundamentalne dla zatrzymania wartości odżywczych, pełnego i bogatego smaku pszenicy i odpowiedniej sprężystości w gotowaniu.
TECHNOLOGIA NA STRAŻY TRADYCJI
Technicy Agnesi, krok po kroku kontrolują długi i wyjątkowy proces, w którym nowoczesna technologia i rzemieślnicza dbałość stają się jednością. Rezultatem tego przymierza jest doprawdy nadzwyczajny makaron ze względu na smak i organoleptyczną jakość. Po prostu to, co najlepsze.