free templates joomla

Nowe opakowania Agnesi

Zobacz więcej
osvaldo home

Składniki, które robią różnicę

 
Video

trufle

Zobacz nasz dział video. >

Makaron od 1824
story-main

W 1824 rodzina Agnesi kupiła kamienny młyn w Pontedassio koło Oneglia, Liguria >

Nasze przepisy

przepisy

Dbamy o najwyższą jakości, proponując najlepsze składniki w naszych przepisach >

Odkryj kształt makaronu
produkty

Gama makaronu Agnesi tworzona jest dzięki stałym badaniom i innowacjom. >

Makaron z marynowaną wieprzowiną w paprykowym sosie

4 porcje

  • 500g makaronu Agnesi Le Casarecce n.58600g łopatki wieprzowej 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1 zielona papryka 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1,5 łyżeczki wędzonej papryki
  • 3 łyżki pesto calabrese Agnesi
  • 200g pieczarek
  • pęczek świeżego oregano
  • 80ml oliwy z oliwek
  • 0,5 świeżej papryczki chili
  • sól morska
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
  • oliwa aromatyzowana chili do polania dania – 1 łyżka na 1 porcję

Mięso kroimy w paseczki. W miseczce mieszamy oliwę, pokrojoną w cienkie paseczki papryczkę chili, sól i pieprz. Marynatą zalewamy mięso, przykrywamy i zostawiamy na 12 godzin w lodówce. Następnego dnia papryki kroimy w małe paski, czosnek w cienkie plasterki, pieczarki w ćwiartki.

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zamarynowane mięso i smażymy na rumiano – około 15 minut. Wrzucamy papryki, pieczarki i czosnek. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dusimy pod przykryciem 20 minut. Przyprawiamy wędzoną papryką i dodajemy pesto. Mieszamy i zagotowujemy. Wrzucamy posiekane grubo oregano i mieszamy. Odstawiamy sos.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wrzucamy do wcześniej przygotowanego sosu. Dokładnie mieszamy. Wykładamy potrawę na talerze, dekorujemy listkami oregano i polewamy oliwą aromatyzowaną chili.

Kuchareczna Gaduleczka - Rozważania o kuchni i nie tylko

makaron wieprzowina