Trofie Liguri Agnesi z pesto alla Genovese
Listki bazylii i pół ząbka czosnku utrzeć w moździerzu razem z orzeszkami, oliwą z oliwek extra vergine i odrobiną soli...
Penne w sosie warzywnym
Umyć warzywa, obrać je i pokroić w małe kawałki. Drobno posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć je na złoty kolor; dodać warzywa. Energicznie wymieszać i pozostawić na kilka sekund ....
Tagliatelle Festaiola z cukinią i dorszem
Podsmażyć cebulę, czosnek, natkę pietruszki, orzeszki piniowe, cukinie pokrojone w paseczki, na koniec dodać małe kawałki dorsza...
Agnesi Tagliatelle z ostrą papryczką i czosnkiem
Tagliatelle Agnesi ugotować w dużej ilości osolonej wody. W międzyczasie należy rozgrzać oliwę na patelni. Zmiażdżyć ząbki czosnku, z ostrej papryczki usunąć nasiona i posiekać je....
Linguine Agnesi z pesto z cytrusów, z kaparami i aromatycznymi przyprawami
Aby pozbyć się soli z kaparów nalezy je wypłukać w zimnej wodzie. Następnie umyć i zetrzeć skórkę z pomarańczy. Do pomarańczy dodać kapary...
Spaghetti z oliwą z oliwek extra vergine
Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody. Po odcedzeniu makaron wyłożyć na talerze, doprawić oliwą z oliwek extra vergine. Rezultat to zdrowe danie, o naturalnym smaku...
Eliche Agnesi na sposób środziemnomorski
Pokrojony w kostkę bakłażan smażyć na oliwie z posiekaną cebulką. Dodać warzywnego wywaru. Odparować gotując przez 10 minut. Po zdjęciu z ognia zmiksować, przetrzeć przez sito otrymując gęste puree ...
Razowe spaghetti z pomidorami i bazylią
Pomidory umyć i pokroić, wyjąć nasiona, ugotować do konsystencji miąższu, potem przetrzeć przez przecierak do warzyw. Podsmażyć 2 ząbki czosnku...
Trofie liguri z pesto alla genovese
Najlepiej użyć bazylię o małych, jasnozielonych listkach i delikatnym aromacie. Za pomocą moździerza rozdrobnić liście bazylii, obrane i ząbki czosnku...
Penne z sosem Amatriciana
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i wyjąć nasiona, pociąć w kawałki. Do garnka wlać oliwę z oliwek, dodać pocięte w małe kawałki mięso i paprykę...
Spaghetti Agnesi z sosem Bolognese
W głębokim garnku rozgrzać oliwę i dodać posiekany seler, marchew i cebulę. Podsmażyć na złoty kolor. W międzyczasie posiekać boczek, dodać do mięsa mielonego i wrzucić na patelnię. Lekko podsmażyć mięso...
Razowe spaghetti z pomidorami i bazylią
Pomidory umyć i pokroić, wyjąć nasiona, ugotować do konsystencji miąższu, potem przetrzeć przez przecierak do warzyw. Podsmażyć 2 ząbki czosnku...
Tagliatelle z sosem grzybowym
Pokrojoną cebulę włożyć do żaroodpornego naczynia z odrobiną oliwy z oliwek. Dusić w małej ilości wody. Dodać umyte, drobno posiekane grzyby, zmielony czosnek, rozmaryn i pietruszkę...