free templates joomla


Przepis AgnesiAgnesi Tagliatelle z ostrą papryczką i czosnkiem

TRUDNOŚĆ
CZAS
Agnesi Tagliatelle z ostrą papryczką i czosnkiem

SKŁADNIKI

Agnesi Tagliatelle400 g
Czosnek2 ząbki
Suszona ostra papryczka1
Oliwa z oliwek extra verginewg uznania
Sóldo smaku
Czas gotowania 5 min

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Tagliatelle Agnesi ugotować w dużej ilości osolonej wody. W międzyczasie należy rozgrzać oliwę na patelni. Zmiażdżyć ząbki czosnku, z ostrej papryczki usunąć nasiona i posiekać je, następnie wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć na małym ogniu do momentu aż czosnek przybierze lekko złoty kolor, wyłączyć ogień. Tagliatelle odcedzić i przełożyć na patelnię z oliwą i papryczką, dobrze wymieszać.
Udostępnij

Trofie Liguri Agnesi z pesto alla Genovese

Listki bazylii i pół ząbka czosnku utrzeć w moździerzu razem z orzeszkami, oliwą z oliwek extra vergine i odrobiną soli...

Penne w sosie warzywnym

Umyć warzywa, obrać je i pokroić w małe kawałki. Drobno posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć je na złoty kolor; dodać warzywa. Energicznie wymieszać i pozostawić na kilka sekund ....

Tagliatelle Festaiola z cukinią i dorszem

Podsmażyć cebulę, czosnek, natkę pietruszki, orzeszki piniowe, cukinie pokrojone w paseczki, na koniec dodać małe kawałki dorsza...

Agnesi Tagliatelle z ostrą papryczką i czosnkiem

Tagliatelle Agnesi ugotować w dużej ilości osolonej wody. W międzyczasie należy rozgrzać oliwę na patelni. Zmiażdżyć ząbki czosnku, z ostrej papryczki usunąć nasiona i posiekać je....

Linguine Agnesi z pesto z cytrusów, z kaparami i aromatycznymi przyprawami

Aby pozbyć się soli z kaparów nalezy je wypłukać w zimnej wodzie. Następnie umyć i zetrzeć skórkę z pomarańczy. Do pomarańczy dodać kapary...

Spaghetti z oliwą z oliwek extra vergine

Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody. Po odcedzeniu makaron wyłożyć na talerze, doprawić oliwą z oliwek extra vergine. Rezultat to zdrowe danie, o naturalnym smaku...

Eliche Agnesi na sposób środziemnomorski

Pokrojony w kostkę bakłażan smażyć na oliwie z posiekaną cebulką. Dodać warzywnego wywaru. Odparować gotując przez 10 minut. Po zdjęciu z ognia zmiksować, przetrzeć przez sito otrymując gęste puree ...

Razowe spaghetti z pomidorami i bazylią

Pomidory umyć i pokroić, wyjąć nasiona, ugotować do konsystencji miąższu, potem przetrzeć przez przecierak do warzyw. Podsmażyć 2 ząbki czosnku...

Trofie liguri z pesto alla genovese

Najlepiej użyć bazylię o małych, jasnozielonych listkach i delikatnym aromacie. Za pomocą moździerza rozdrobnić liście bazylii, obrane i ząbki czosnku...

Penne z sosem Amatriciana

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i wyjąć nasiona, pociąć w kawałki. Do garnka wlać oliwę z oliwek, dodać pocięte w małe kawałki mięso i paprykę...

Spaghetti Agnesi z sosem Bolognese

W głębokim garnku rozgrzać oliwę i dodać posiekany seler, marchew i cebulę. Podsmażyć na złoty kolor. W międzyczasie posiekać boczek, dodać do mięsa mielonego i wrzucić na patelnię. Lekko podsmażyć mięso...

Razowe spaghetti z pomidorami i bazylią

Pomidory umyć i pokroić, wyjąć nasiona, ugotować do konsystencji miąższu, potem przetrzeć przez przecierak do warzyw. Podsmażyć 2 ząbki czosnku...

Tagliatelle z sosem grzybowym

Pokrojoną cebulę włożyć do żaroodpornego naczynia z odrobiną oliwy z oliwek. Dusić w małej ilości wody. Dodać umyte, drobno posiekane grzyby, zmielony czosnek, rozmaryn i pietruszkę...