free templates joomla


Przepis AgnesiTagliatelle z sosem grzybowym

TRUDNOŚĆ
CZAS
Tagliatelle z sosem grzybowym

SKŁADNIKI

Agnesi Tagliatelle jajeczne350 g
Grzyby300 g
Cebula1
Pietruszkawg potrzeby
Rozmaryn1 gałązka
Czosnek1 ząbek
Oliwa5 łyżeczek
Białe wino100 g
Sólwg potrzeby
Czas gotowania 5 min

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pokrojoną cebulę włożyć do żaroodpornego naczynia z odrobiną oliwy z oliwek. Dusić w małej ilości wody. Dodać umyte, drobno posiekane grzyby, zmielony czosnek, rozmaryn i pietruszkę. Po kilku minutach dolać pół szklanki białego wina i pozostawić do odparowania. Posolić i kontynuować gotowanie przez 30 minut. Zagotować Tagliatelle w dużej ilości posolonej wody, odcedzić i wrzucić na patelnię z sosem grzybowym na 2 minuty.
Udostępnij