free templates joomla


Przepis AgnesiPenne z sosem Amatriciana

TRUDNOŚĆ
CZAS
Penne z sosem Amatriciana

SKŁADNIKI

Penne rigate Agnesi400 g
Oliwa z oliwek1 łyżeczka
Podgardle wieprzowe80 g
Pomidory6
Czerwona papryka w płatkach1 łyżeczka
Białe winopół szklanki
Ser pecorino100 g
Pieprzdo smaku
Czas gotowania 10 min

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i wyjąć nasiona, pociąć w kawałki. Do garnka wlać oliwę z oliwek, dodać pocięte w małe kawałki mięso i paprykę. Podsmażyć na dużym ogniu, dodać wino, poczekać aż wyparuje. Dodać pomidory w kawałkach, posolić, wymieszać, dusić przez kilka minut.. W międzyczasie makaron ugotować w osolonej wodzie. Kiedy makaron będzie al dente, odcedzić. Dodać ser pecorino, po kilku sekundach dodać sos, czarny pieprz, wymieszać i podawać.

MOŻNA UŻYĆ RÓWNIEŻ

Rigatoni nr 49
Udostępnij