free templates joomla

Przepisy Agnesi: Zwiedzanie Italii

Centrum

  • Pomidory
    Pomidory
  • Oliwa z oliwek
    Oliwa z oliwek
  • Ser Pecorino
    Ser Pecorino
  • Guanciale - podgardle wiep.
    Guanciale - podgardle wiep.
  • SER PARMEZAN
    SER PARMEZAN


Przepis AgnesiRazowe spaghetti z pomidorami i bazylią

TRUDNOŚĆ
CZAS
Razowe spaghetti z pomidorami i bazylią

SKŁADNIKI

Razowe spaghetti Agnesi380 g
Pomidory1 kg
Bazylia6 listków
Oliwa z oliwek5 łyżek
Sóldo smaku
Czas gotowania 10 min

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pomidory umyć i pokroić, wyjąć nasiona, ugotować do konsystencji miąższu, potem przetrzeć przez przecierak do warzyw. Podsmażyć 2 ząbki czosnku, dodać miąższ pomidorowy, posolić, gotować przez kilka minut do pożądanej gęstości. Wyłączyć ogień i dodać ręcznie rozdrobnione liście bazylii. Ugotować spaghetti w dużej ilości osolonej wody. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do sosu, pogotować ok. 1 minuty na dużym ogniu, podawać.

MOŻNA UŻYĆ RÓWNIEŻ

SPAGHETTI
Udostępnij

Spaghetti z oliwą z oliwek extra vergine

Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody. Po odcedzeniu makaron wyłożyć na talerze, doprawić oliwą z oliwek extra vergine. Rezultat to zdrowe danie, o naturalnym smaku...

Penne z sosem Amatriciana

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i wyjąć nasiona, pociąć w kawałki. Do garnka wlać oliwę z oliwek, dodać pocięte w małe kawałki mięso i paprykę...

Razowe spaghetti z pomidorami i bazylią

Pomidory umyć i pokroić, wyjąć nasiona, ugotować do konsystencji miąższu, potem przetrzeć przez przecierak do warzyw. Podsmażyć 2 ząbki czosnku...