free templates joomla

Przepisy Agnesi: Zwiedzanie Italii

Południe

  • Pomidory
    Pomidory
  • Oliwa z oliwek
    Oliwa z oliwek
  • Czosnek
    Czosnek
  • Bakłażan
    Bakłażan
  • Cukinia
    Cukinia
  • Pomidory bez skóry
    Pomidory bez skóry


Przepis AgnesiAgnesi Tagliatelle z ostrą papryczką i czosnkiem

TRUDNOŚĆ
CZAS
Agnesi Tagliatelle z ostrą papryczką i czosnkiem

SKŁADNIKI

Agnesi Tagliatelle400 g
Czosnek2 ząbki
Suszona ostra papryczka1
Oliwa z oliwek extra verginewg uznania
Sóldo smaku
Czas gotowania 5 min

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Tagliatelle Agnesi ugotować w dużej ilości osolonej wody. W międzyczasie należy rozgrzać oliwę na patelni. Zmiażdżyć ząbki czosnku, z ostrej papryczki usunąć nasiona i posiekać je, następnie wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć na małym ogniu do momentu aż czosnek przybierze lekko złoty kolor, wyłączyć ogień. Tagliatelle odcedzić i przełożyć na patelnię z oliwą i papryczką, dobrze wymieszać.
Udostępnij

Penne w sosie warzywnym

Umyć warzywa, obrać je i pokroić w małe kawałki. Drobno posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć je na złoty kolor; dodać warzywa. Energicznie wymieszać i pozostawić na kilka sekund ....

Agnesi Tagliatelle z ostrą papryczką i czosnkiem

Tagliatelle Agnesi ugotować w dużej ilości osolonej wody. W międzyczasie należy rozgrzać oliwę na patelni. Zmiażdżyć ząbki czosnku, z ostrej papryczki usunąć nasiona i posiekać je....