TRUDNOŚĆ CZAS Eliche Agnesi na sposób środziemnomorski SKŁADNIKI
Eliche Agnesi300 g
Bakłażany2
Dojrzałe pomidory4
Cebula szlotka1
Czosnek1 ząbek
Bazylia4 listki
Oliwa z oliwek extra verginewg potrzeb
Sóldo smaku
Pieprzdo smaku
Wywar roślinnywg potrzeb
Czas gotowania 7 min SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pokrojony w kostkę bakłażan smażyć na oliwie z posiekaną cebulką. Dodać warzywnego wywaru. Odparować gotując przez 10 minut. Po zdjęciu z ognia zmiksować, przetrzeć przez sito otrymując gęste puree. Doprawić solą, pieprzem i oliwą aromatyzowaną czosnkiem. Pomidory pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć w oliwie z oliwek extra vergine. Dodać puree z bakłażanów i listki bazylii. Odcedzić makaron i dodać do sosu. Dobrze wymieszać