free templates joomla

Przepisy Agnesi: Zwiedzanie Italii

Północ

  • Oliwa z oliwek
    Oliwa z oliwek
  • Grzyby
    Grzyby
  • Czosnek
    Czosnek
  • Mielona wołowina
    Mielona wołowina
  • Sofritto - baza
    Sofritto - baza
  • Koncentrat pomidorowy
    Koncentrat pomidorowy
  • ORZESZKI PINII
    ORZESZKI PINII
  • SER PARMEZAN
    SER PARMEZAN


Przepis AgnesiTrofie liguri z pesto alla genovese

TRUDNOŚĆ
CZAS
Trofie liguri z pesto alla genovese

SKŁADNIKI

Agnesi Trofie Liguri320 g
Bazylia50 g
Parmezan6 łyżeczek
Czosnek2 ząbki
Orzeszki piniowe1 łyżka stołowa
Oliwa z oliwek100 g
Sóldo smaku
Czas gotowania 10 min

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Najlepiej użyć bazylię o małych, jasnozielonych listkach i delikatnym aromacie. Za pomocą moździerza rozdrobnić liście bazylii, obrane i ząbki czosnku przekrojone na pół, orzeszki piniowe, dodać oliwy z oliwek extra vergine i trochę sera pecorino (ser owczy). Odcedzić makaron, połączyć z pesto pozostawiając kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Dodać starty ser parmigiano reggiano lub grana padano i odrobinę pecorino do smaku.

MOŻNA UŻYĆ RÓWNIEŻ