free templates joomla

Przepisy Agnesi: Zwiedzanie Italii

Północ

  • Oliwa z oliwek
    Oliwa z oliwek
  • Grzyby
    Grzyby
  • Czosnek
    Czosnek
  • Mielona wołowina
    Mielona wołowina
  • Sofritto - baza
    Sofritto - baza
  • Koncentrat pomidorowy
    Koncentrat pomidorowy
  • ORZESZKI PINII
    ORZESZKI PINII
  • SER PARMEZAN
    SER PARMEZAN


Przepis AgnesiTagliatelle z sosem grzybowym

TRUDNOŚĆ
CZAS
Tagliatelle z sosem grzybowym

SKŁADNIKI

Agnesi Tagliatelle jajeczne350 g
Grzyby300 g
Cebula1
Pietruszkawg potrzeby
Rozmaryn1 gałązka
Czosnek1 ząbek
Oliwa5 łyżeczek
Białe wino100 g
Sólwg potrzeby
Czas gotowania 5 min

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pokrojoną cebulę włożyć do żaroodpornego naczynia z odrobiną oliwy z oliwek. Dusić w małej ilości wody. Dodać umyte, drobno posiekane grzyby, zmielony czosnek, rozmaryn i pietruszkę. Po kilku minutach dolać pół szklanki białego wina i pozostawić do odparowania. Posolić i kontynuować gotowanie przez 30 minut. Zagotować Tagliatelle w dużej ilości posolonej wody, odcedzić i wrzucić na patelnię z sosem grzybowym na 2 minuty.
Udostępnij

Trofie liguri z pesto alla genovese

Najlepiej użyć bazylię o małych, jasnozielonych listkach i delikatnym aromacie. Za pomocą moździerza rozdrobnić liście bazylii, obrane i ząbki czosnku...

Tagliatelle z sosem grzybowym

Pokrojoną cebulę włożyć do żaroodpornego naczynia z odrobiną oliwy z oliwek. Dusić w małej ilości wody. Dodać umyte, drobno posiekane grzyby, zmielony czosnek, rozmaryn i pietruszkę...

Spaghetti Agnesi z sosem Bolognese

W głębokim garnku rozgrzać oliwę i dodać posiekany seler, marchew i cebulę. Podsmażyć na złoty kolor. W międzyczasie posiekać boczek, dodać do mięsa mielonego i wrzucić na patelnię. Lekko podsmażyć mięso...