Lekko podsmażone: marchew, łodyga selera, cebula150 g
Pasta pomidorowa5 łyżeczek
Mleko1 szklanka
Czerwone winopół szklanki
Oliwa3 łyżeczki
Bulion mięsny250 g
Sól i pieprzdo smaku
Czas gotowania 10 min
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W głębokim garnku rozgrzać oliwę i dodać posiekany seler, marchew i cebulę. Podsmażyć na złoty kolor. W międzyczasie posiekać boczek, dodać do mięsa mielonego i wrzucić na patelnię. Lekko podsmażyć mięso aż zbrązowieje mieszając od czasu do czasu. Dodać czerwone wino i pozostawić do odparowania, następnie rozpuścić koncentrat pomidorowy w bulionie i dodać do mięsa. Dodać sól i pozostawić na wolnym ogniu na godzinę, dodając bulion zapobiegając kipieniu. No końcu dodać mleko, sól i pieprz.
Trofie Liguri Agnesi, NA PESTO:, Bazylia, Orzeszki piniowe, Czosnek, Starty ser parmigiano reggiano, Starty ser owczy pecorino, Oliwa z oliwek extra vergine, Sól